Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αθώος δήλωσε ο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο



Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου- Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι αυτή την ώρα η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες», απάντησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών.


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, καθώς φέρεται να διέγραψε από τη λίστα Λαγκάρντ τρία ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία αφορούσαν σε συγγενικά του πρόσωπα.
Λίγα λεπτά μετά τις 9 ο πρώην υπουργός έφτασε με το δικό του αυτοκίνητο στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο συνήγορός του κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από την έδρα αποχωρήσουν οι φωτογράφοι και τα συνεργεία.

Τελικά μετά από την αντίδρασή τους, τους επετράπη να τραβήξουν για ένα μόνο λεπτό φωτογραφίες, καθώς και στο συνεργείο της ΝΕΡΙΤ να πάρει μερικά πλάνα, και μετά να αποχωρήσουν.

Στην αίθουσα παραμένουν ωστόσο οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να ηχογραφούν τη δίκη, αλλά απαγορεύεται ρητά το υλικό να δημοσιευθεί. 
Η δίκη διεξάγεται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί που το 1991 δικάστηκαν ο Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας, Γιώργος Πέτσος και Γιώργος Κοσκωτάς. Οι συνεδριάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου –εκτός της σημερινής πρώτης συνεδρίασης- θα ξεκινούν στις 15:00 το μεσημέρι και θα συνεχίζουν έως το βράδυ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950, περί καταχραστών του Δημοσίου, που προβλέπει προσαύξηση των ποινών.

Επίσης, βαρύνεται με το κακουργηματικού επιπέδου αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου