Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ντροπή! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συλλαμβάνει οφειλέτες αν χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ (είναι αντισυνταγματικό)



Λίγες ώρες πριν από τις επίσημες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, έχει γίνει γνωστό ότι οι αντισυνταγματικές συλλήψεις φορο-οφειλετών δεν θα σταματήσουν αλλά θα συνεχιστούν εφόσον το χρέος είναι μεγαλύτερο από 50.000 ευρώ! Πρόκειται για αδιανόητη υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι:

1. Χρέη πάνω από 50.000 ευρώ έχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και είναι εικονικά χρέη αφού έχουν προκύψει απο εξωλογιστικούς ελέγχους, μυθικά πρόστιμα και τόκους ετών.

2. Τα χρέη προέκυψαν από την κρίση, συνεπώς θα συλλαμβάνονται άνθρωποι που στην πραγματικότητα δεν έχουν παρανομήσει πουθενά.

3. Είτε κάτω των 50.000 είτε πάνω, η σύλληψη είναι παράνομη και αντισυνταγματική όπως έχει εξηγήσει και ο κ. Π. Παυλόπουλος, Συνταγματολόγος,  που θα είναι νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας από το απόγευμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πετά την μάσκα της ανθρώπινης μεταχείρισης χωρίς λόγο: Απεδείχθη ότι οι συλλήψεις δεν έφεραν έσοδα στα ταμεία. Εισπράχθηκαν 100 εκατ. ευρώ για χρέη 13 δισ. ευρώ μετά από 3.500 συλλήψεις.

Επιπλέον πρακτικά η σύλληψη δεν προσφέρει τίποτε, αφού ο εισαγγελέας ορίζει απλά την ημερομηνία της δίκης και ο συλληφθείς φεύγει... εξευτελισμένος. (Η Δικαιοσύνη μπορεί να ορίζει με μια απλή κλήση την δίκη του οφειλέτη).

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε λοιπόν ότι, δεκαπλασιάζεται το ποσό πάνω από το οποίο θα γίνεται προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο. Σήμερα για οφειλή άνω των 5.000 ευρώ το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προχωρήσει σε προσωποκράτηση, ενώ με τις αλλαγές που προωθούνται το όριο αυτό εξετάζεται να ανέβει στις 50.000 ευρώ. Ντροπή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου