Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από την Κω σε ύψος μόλις 340 μέτρων - Για να προκαλέσει



Τουρκικό ελικόπτερο AΒ-412, πέταξε πάνω από την Κω σε ύψος μόλις 340 μέτρων την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και επισκέπτεται την Ελληνική Δύναμη που βρίσκεται στη μεγαλόνησο. 

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:08, και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την ανατολικό άκρο τη. Κω. Το ελικόπτερο εξήλθε του FIR Αθηνών στις 11:13. Στους στρατηγούς της Άγκυρας φαίνεται δεν… άρεσαν τα όσα ανακοίνωσε χτες ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Κύπρο και επιχείρησαν να προκαλέσουν. 

Επίσης οι στρατηγοί της Άγκυρας κατηγόρησαν χτες την Αθήνα ότι στις 10 του μηνός ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 που πετούσε στο Αιγαίο από Σάμο προς τη Ρόδο εισήλθε ελάχιστα στο FIR της Κωνσταντινούπολης. Το γεγονός αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από το ελληνικό Πεντάγωνο και αν συνέβη προκειμένου να αποφύγουν τον καιρό οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας. 

Πάντως το εν λόγω τουρκικό ελικόπτερο αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ότι είναι επιθετικός. Η υπέρπτηση αυτή έγινε από το ΑΒ-212 μόνο και μόνο για να προκαλέσει και να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου