Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ



Πρωτοχρονιάτικο δώρο δεκάδων εκατ. ευρώ εισπράττουν (πάλι!) οι… εθνικοί μας εργολάβοι από το υπουργείο Υποδομών, παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων των αυτοκινητοδρόμων.

Το χρήμα έρευσε το τελευταίο δεκαπενθήμερο του 2014. Έτσι, απόφαση με την οποία η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών θα πάρει 30 εκατ. ευρώ ως τρίτη δόση της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου, υπέγραψε ο Χρυσοχοΐδης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, παρότι το έργο βρίσκεται μόλις στο 60%!

Επιπροσθέτως, με άλλη υπουργική απόφαση της 19/12/2014, πήραν άλλα 21,7 εκατ. ευρώ και 411.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη μεταφορά αρχαίων που εντοπίστηκαν στο 81ο χλμ. κοντά στην αρχαία Κόρινθο.

Ποσό 104.550 ευρώ δόθηκε στον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου» για τη μεταφορά αρχαιοτήτων.

Επίσης, με δύο υπουργικές αποφάσεις της 19/12/2014, η  «Νέα Οδός» (που έχει πάρει την εκμετάλλευση των «χρυσών» διοδίων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας) και κατασκευάζει τον νέο αυτοκινητόδρομο Αντίρριο-Γιάννενα, παίρνει πάνω από 40 εκατ. ευρώ, με την πρόοδο του έργου να φτάνει μόλις το 40%.

Τέλος, η χρονιά τελείωσε με μια πρόσθετη σύμβαση με την κοινοπραξία του έργου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, με την οποία θα δοθούν 330 εκατ. ευρώ αν σε βάθος 30ετίας τα έσοδα από τα διόδια δεν θα είναι τα… αναμενόμενα.

Αφού, λοιπόν, τα παίρνουν όλα οι εργολάβοι, τι να περισσέψει για το λαό;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου