Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 100.000 ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, «περίπου 100.000 18άρηδες δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν, όπως όλα δείχνουν, στις εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 25 Ιανουαρίου».  Υπεύθυνο για την «ευρηματική, αυτή, απαγόρευση ψήφου» είναι το Υπουργείο Εσωτερικών.
Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με όλες τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, το 40% έως 60% των μαθητών Λυκείων είναι φίλα προσκείμενοι προς την «Χρυσή Αυγή», εκτιμάται ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου θα στερηθεί περίπου 50.000 ψήφους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στο τελικώς διαμορφούμενο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, όλοι οι γεννηθέντες το 1997 έχουν αποκτήσει το δικαίωμα του εκλέγειν. Τυπικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, εφόσον από την αρχή του χρόνου αποκτούν εκλογικά δικαιώματα, ωστόσο δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους, λόγω αδυναμιών του κρατικού μηχανισμού. Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει προνοήσει ώστε, όσοι συμπληρώνουν τα 18 να εγγράφονται αυτόματα χωρίς αίτησή τους στους εκλογικούς καταλόγους, δεδομένου ότι τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο. 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου