Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε ο αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή της Πάτρας. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Παντοκράτορος παρουσία του Μητροπολίτη Νιλουπόλεως - Αλεξανδρειας κ.κ. Γεναδίου.

Παρά το πολικό ψύχος που επικρατεί από το πρωί ο Μητροπολίτητς Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος έριξε τον τίμιο σταυρό στη θάλασσα και οι πιστοί έπεσαν για να τον ανασύρουν.

Τελικά ο 27χρονος αστυνομικός Ηλίας Χριστόπουλος ήταν ο πιστός που έπιασε το σταυρό με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα για την προσπάθεια όλων των παιδιών.




Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιόρτασε ο δήμος Αγρινίου τα Θεοφάνεια. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου (νέο), , παρουσία  αστυνομικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση Τιμίου Σταυρού.




Γιορτάστηκαν με λαμπρότητα και φέτος τα Θεοφάνεια στην Ηλεία. Στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Κατακόλου από νωρίς πιστοί είχαν προσέλθει στον ναό για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια. Μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή), λέγεται, επίσης, Επιφάνεια και Φώτα.



Με ευλάβεια και λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Μεσολόγγι. Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στη συνέχεια οι πιστοί, προπορευόμενης της φιλαρμονικής του δήμου και του Ιερού Κλήρου, κατευθύνθηκαν εν πομπή στο λιμάνι, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Αρκετοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το Σταυρό. Τυχερός στάθηκε και φέτος ο Νίκος Σουλής ο οποίος έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη. Ο κ. Σουλής, ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα και βρίσκεται στο Μεσολόγγι για επαγγελματικούς λόγους, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και συγκινημένος, που και φέτος κατάφερε να πιάσει το Σταυρό, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια που βουτάει ανελλιπώς.


Και του χρόνου!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου