Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στην Πάτρα του Ηγουμένου της μονής Βατοπαιδίου.







Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους γέροντας Εφραίμ, ήρθε χθες στη Πάτρα.
Παρακολούθησε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου τη συναυλία «Φως στην Οικουμένη» που διοργανώθηκε από την Πεμπτουσία και τελούσε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτου Πατρών κ.Χρυσοστόμου.
Το συνεδριακό κέντρο πλημμύρισε από παιδικές φωνές αλλά και τους ήχους Ρωσικών και Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων, κατά την διάρκεια του προγράμματος που παρουσίασε η παιδική χορωδία «Παραμυθία» του ορφανοτροφείου που λειτουργεί στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της Ρωσσίας.
Παρά το γεγονός ότι όλοι ανέμεναν από τον γέροντα Εφραίμ κάποια παρατήρηση , σχόλιο ή υπαινιγμό έστω για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και τα οποία έστρεψαν επάνω στον ίδιο και τη Μονή Βατοπαιδίου τα φώτα της δημοσιότητας, εκείνος κλείνοντας την εκδήλωση περιορίστηκε –ή επέλεξε- να αναφερθεί στα επικείμενα Χριστούγεννα. Εστίασε στη ρήση του Ιησού Χριστού «πράος ειμί και ταπεινός τη καρδιά» και στο νόημα που αυτή μπορεί  να έχει στις δικές μας ημέρες. Απηύθυνε ευχές για τις εορτές του Δωδεκαημέρου και του νέου έτος.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο περιφ. Σύμβουλος με την ‘’Ελληνική Αυγή’’ Χρήστος Ρήγας.



Το βράδυ μετά τη συναυλία , παρατέθει δείπνο προς τιμήν του Εφραίμ  όπου  είχε και εγκάρδια συνομιλία με τον συναγωνιστή μας δίνοντας την ευλογία του και αντάλλαξαν ευχές.

Σήμερα το πρωί ιερούργησε και κήρυξε το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό του Αγ.Νικολάου παρουσία πλήθους πιστών.








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου