Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Διπλή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα ΑμεΑ και την ανασυγκρότηση της Επιτροπής κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας.






Σήμερα 01/12/2014 πραγματοποιήθηκε διπλή συνεδρίαση του Περιφερείακου Συμβουλίου με πρώτο θέμα τα ΑμεΑ και στη δέυτερο την ανασυγκρότιση της επιτροπής κατά του ρατσισμού, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας. Με σαφήνεια τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ" και μέλος της κεντρικής επιτροπής της "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" Χρήστος Ρήγας εκφράζοντας τις πάγειες πολιτικές μας θέσεις.



 Συγκεκριμένα για τα ΑμεΑ ανέφερε :

Κυρίες και Κύριοι,
Σήμερα γίνεται συζήτηση επί ευκαιρία της καθιέρωσης της 3ης Δεκεμβρίου σαν Εθνική Ημέρα ατόμων με αναπηρία. Είναι σύνηθες και κάποια ημέρα του έτους να καθιερώνεται ως ημέρα πατέρα, μάνας, του αθλητισμού, της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, των ερωτευμένων, της γυναίκας, κατά του καπνίσματος κ.λπ.
Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου γράφει πως «πιστεύει» ότι με αφορμή της 3η Δεκεμβρίου θα ήταν ωφέλιμη μια συζήτηση για την λειτουργία των ιδρυμάτων κ.λπ.
Έτσι απλά. Μια ωφέλιμη συζήτηση για να δικαιολογήσουμε τη συμμετοχή μας στην καθιέρωση της 3ης Δεκεμβρίου σαν Εθνική Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Μια ημέρα ωφέλιμης συζήτησης για τους ανάπηρους συμπολίτες μας τις άλλες 364 ημέρες τι; Μήπως με τη σημερινή συζήτηση θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των αναπήρων; Θα σταματήσουν τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν στα πεζοδρόμια, στους κοινόχρηστους χώρους, στις θέσεις που προορίζονται για ανάπηρους;
Μήπως οι καταστηματάρχες θα σταματήσουν να βάζουν καρέκλες, τραπεζοκαθίσματα, πραμάτειες κ.λπ. στα πεζοδρόμια, κάνοντας δύσκολη τη ζωή αναπήρων και μη;
Ζητάτε αυξήσεις χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας των ιδιωτικών φορέων που σχετίζονται με το θέμα. Όσες χρηματοδοτήσεις και να εγκριθούν, η ατολμία στην Περιφέρεια στη λήψη αυστηρών μέτρων μέσω των δομών που εποπτεύει για την ουσιαστική βοήθεια που επιβάλλεται να δοθεί στους αναπήρους, η ατολμία για να μην πω αδιαφορία, δεν επιτρέπει καμία ριζική αλλαγή. Η υπογραφή μνημονίων, νέες πρωτοβουλίες για προγράμματα, συναρτήσεις και παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας κ.λπ. είναι προτάσεις που αποτελούν λόγια του αέρα, στάχτη στα μάτια των ενδιαφερομένων.
Για να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε δράσεις που θα προσφέρουν πραγματική στήριξη στους πάσχοντες πρέπει να έχετε τσαγανό και έχετε αποδείξει ότι μέχρι σήμερα δεν διαθέτετε. Αναλίσκεστε σε συζητήσεις, ανακοινώσεις, συσκέψεις, όπως κάνατε στην Αθήνα για το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και γυρίσατε πίσω μα κάτι αόριστες υποσχέσεις.
Σήμερα εκλιπαρείτε για κανένα εκατομμύριο ευρώ για να δείξετε ότι κάτι έχει προχωρήσει.
Στηρίζετε την γραφειοκρατία με δημιουργία νέων γραφείων υποστήριξης για συνεχείς ανούσιες παρεμβάσεις στα Υπουργεία, για διεξαγωγή συνεδρίου για να καταναλώσουμε ακόμη μερικά χρήματα για τους συνέδρους με αμφίβολα αποτελέσματα.
Θέλετε να φτιάξουμε «προσβάσιμες» πόλεις, να γίνουν μελέτες κ.λπ.
Αν γίνουν αυτά κύριες και κύριοι, πρέπει πρώτα να αφήσετε την κομματική σας ταυτότητα στην άκρη, να αποδείξετε πρώτα ότι αγαπάτε τους ανθρώπους κι αν θέλετε να τους βοηθήσετε πραγματικά να παράγεται ουσιαστικό και υπεύθυνο έργο και τις εκθέσεις ιδεών να τις αφήσετε να τις γράφουν οι μαθητές στα σχολεία. Εμείς θα ψηφίσουμε λευκό διότι δεν μας δίνεται κανένα εχέγγυο για τη διαφανή διαχείριση των χρημάτων και τη δομή όλων όσων παρέχουν υπηρεσίες στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
Σας ευχαριστώ

Εν συνεχεία στο θέμα της ανασυγκρότησης της Επιτροπής κατά του ρατσισμού δήλωσε τα παρακάτω :

Κυρίες και Κύριοι,
Στο σχέδιο δράσης κατά του ρατσισμού, νεοφασισμού και της ξενοφοβίας όπως το αναφέρετε είναι εξόχως ρατσιστικό, αντιδημοκρατικό και αντεθνικό.
Η πατρίδα μας είναι φυλετικά ομοιογενής, η θρησκεία μας είναι ορθόδοξος χριστιανισμός και γνώρισμά μας η εθνική συνείδηση.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους νόμους και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολυπολιτισμικές και πολυεθνικές κοινωνίες. Ο ρατσισμός στη χώρα μας είναι αποκλειστικά προσανατολισμένος κατά των Ελλήνων. Σαν παράταξη θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και κανενός άλλου. Ο Έλληνας αισθάνεται υπόδουλος στη χώρα του.
Εμείς αναγνώριση και σεβασμό σε Τζιχαντιστές – Ισλαμοτρομοκράτες δεν πρόκειται να προσφέρουμε. Η Περιφέρεια θέλει να θεσπίσει μια νέα πατέντα που την ονομάζει αντιρατσιστικό ήθος. Είναι το νέο ήθος που θέλουν να μας επιβάλλει οι Ευρωπαίοι; Αυτοί που νομιμοποίησαν τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών; Που αποποινικοποίησαν την παιδεραστία; Και έκαναν νόμιμη πράξη την κτηνοβασία; Κι εμείς εδώ στην Δυτική Ελλάδα, θλιβεροί ουραγοί των διεφθαρμένων Eυρωπαίων πολιτικών θέλουμε να θεσπίσουμε και κανόνες δεοντολογίας, το σεβασμό, τον κίναιδων και παντώς ανώμαλου και διεφθαρμένου.
Δεν έχουμε τίποτα εναντίον όσων έχουν διαφορετικό χρώμα από εμάς. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον όσων ασπάζονται διαφορετικά δόγματα. Επίσης, όσων έχουν διαφορετικό γενετήσιο προσανατολισμό.
Ζητάμε από όλους να σέβονται τους νόμους και τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Να αποδέχονται ότι στα σχολεία θα υπάρχει για πάντα η εικόνα του Eσταυρωμένου, ότι είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στη χώρα που τους φιλοξενεί.
Καταδικάζουμε την υποκρισία όλων όσων προέβησαν σε σύνταξη αυτού του κατάπτυστου κειμένου για δήθεν καλές πρακτικές και δεοντολογίας.
Πουθενά δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη για την φυλή των Ελλήνων, το δικό μας πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα δικά μας δικαιώματα. 







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ 
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου