Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ 30/03/2015



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε να «επαναβεβαιωθεί η απόφαση που ελήφθη στις 15 Μαρτίου και όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από προηγούμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και κηρύσσει πανστρατιά ώστε μαζί με υπόλοιπες αρχές και φορείς να επιδιώξει άμεσα την επανεκκίνηση του έργου προκειμένου σύντομα με χρονοδιαγράμματα να υλοποιηθεί το έργο στο σύνολό του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν συναντήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κόμματα, υπουργεία, πολιτικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ ζητήθηκε από την κυβέρνηση να προσδιορίσει με σαφήνεια τα νέα χρονοδιαγράμματα που τίθενται, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.




Ο επικεφαλής με την ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ'' για τη Δυτική Ελλάδα και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ''ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ'' Χρήστος Ρήγας τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα πως κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του είπε πως δεν θα γίνει ο δρόμος καθώς και ότι  επί επταετίας ο δρόμος γινόταν με λιγότερα χρήματα.



Επίσης στο θέμα των σκουπιδιών και στο πρόβλημα του Πύργου αναφέρθηκε ο συναγωνιστής Χρήστος Ρήγας λέγοντας ότι αντί να προσπαθούμε να βρούμε σε ποιά πόλη θα καταλήγουν τα σκουπίδια καλό θα ήταν να τα εκμεταλλευτούμε ως πηγή ενέργειας. Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία την είδαμε στην Ελλάδα στην Ανάβρα Μαγνησίας , ένα χωριό πρότυπο , όπου χρησιμοποιεί τη βιομάζα από τα σκουπίδια προς όφελος των κατοίκων. Ευρωπα'ι'κές χώρες όπως η Δανία ζει από τα σκουπίδια της όπου τα έχει μετατρέψει σε εναλλακτικό καύσιμο μειώνοντας έτσι την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο.
Ο σκοπός μας λοιπόν συνέχισε ο συναγωνιστής θα έπρεπε να είναι πως θα δημιουργήσουμε εργοστάσια τα οποία μετατρέπουν τα απορρίμματα σε ενέργεια και θέρμανση για τις κοινότητες που τα φιλοξενούν, με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον. Η χρήση αυτών των μονάδων μειώνει όχι μόνο τις ενεργειακές δαπάνες και την εξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, αλλά και τη χρήση των χωματερών και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 
Τελειώνοντας τόνισε ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι αν τα σκουπίδια εκμεταλλεύτουν σωστά είναι χρυσός.

Παρούσα στη συνεδρίαση ήταν και η συναγωνίστρια εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με την ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ'' για τη Δυτική Ελλάδα Γεωργία Αρετή Κοκκότη.




Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ όπου συζητήθηκε το θέμα των έργων παρέμβασης στις πυρόπληκτες περιοχές με χρηματοδότηση από το Ταμείο Μολυβιάτη.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου