Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τα «κόκκινα» δάνεια και οι απαιτήσεις της τρόικας

Με Δένδια-Βρούτση συναντάται η τρόικα 
 
Τα «κόκκινα» δάνεια και οι απαιτήσεις της τρόικας για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών διαπραγματεύσεων στο υπουργείο Οικονομικών
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.
Οι επικεφαλής των ελεγκτών συναντώνται με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ παρών είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται τα «κόκκινα» δάνεια και οι απαιτήσεις της τρόικας για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το μεγαλύτερο αγκάθι των διαπραγματεύσεων είναι το Ασφαλιστικό καθώς η τρόικα επιμένει σε μείωση συντάξεων, εισπράττοντας πάντως την άρνηση από την ελληνική πλευρά.
Πέρα από το Ασφαλιστικό, τα «καυτά σημεία» είναι τα εργασιακά, οι αλλαγές στο Δημόσιο (νέο μισθολόγιο, 5.500 απολύσεις) και τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Την ίδια στιγμή η τριμερής διαπιστώνει ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις ούτε εφέτος, καθώς έχουν εισπραχθεί μόλις 500 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για 1,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου