Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Απόσυρση από την ενεργό δράση των θρυλικών αεροσκαφών Α-7 Corsair ΙΙ μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διοργανώνει τελετή για την απόσυρση από την ενεργό δράση των θρυλικών αεροσκαφών Α-7 Corsair ΙΙ μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας του τύπου στους Ελληνικούς ουρανούς και 49 χρόνια παγκοσμίως, με την Πολεμική μας Αεροπορία να είναι ο τελευταίος χρήστης του τύπου.

Τα Α7 είναι βομβαρδιστικά Αμερικανικής κατασκευής που προμηθεύτηκε μεταχειρισμένα η Πολεμική μας Αεροπορία από το 1975, ενώ η μεγάλη ακτίνα δράσης τους ήταν το πλεονέκτημα καθώς μπορούσε να εκτελέσει επιχειρήσεις βομβαρδισμού και στην Κύπρο, δυνατότητα αρκετά περιορισμένη και για τα σύγχρονα Ελληνικά μαχητικά.







Η τελετή απόσυρσης περιλαμβάνει ένα μίνι αεροπορικό θέαμα στην Αεροπορική Βάση του Αράξου σήμερα Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.
 
 Στην τελετή παρευρεθεί και Χρήστος Ρήγας μέλος της κεντρικής επιτροπής της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής τής Ελληνικής Αυγής για την Δυτική Ελλάδα  απολαμβάνοντας το θέαμα που πρόσφεραν για τελευταία φορά τα Α7 με τους καταπληκτικούς χειρισμούς ακριβείας που πραγματοποίησαν οι πιλότοι της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων <<Ζευς>> της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τους φυλακές των αιθέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου