Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Περιφερειακό Συμβούλιο


Θέμα 1ον :« Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη»
 Δεν εισήχθηκε στην ημερήσια
 διάταξη λόγο απουσίας αρμοδιων από το υπουργείο

Θέμα 2ον : «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας της περιόδου 2014-2020»
 
Η εισήγηση του θέματος δεν ήταν ξεκάθαρη από τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη , επίσης δεν υπήρχε αρμόδιος ή υπηρεσιακός παράγοντας και η Ελληνική Αυγή καταψήφισε το θέμα. Μιλώντας για περιβαλλοντική καταστροφή και χωρίς καμία επίβλεψη από την περιφέρεια για τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τις κατασκευαστικές εταιρίες (Τέρνα, Μπόμπολας- Άκτορας) που έχουν αναλάβει σε μεγάλο βαθμό τα μεγαλύτερα έργα στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, ανάμεσα σε αυτά και η παράκαμψη του Αχελώου.


Θέμα 3ον: Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π.Ε Αχαΐας μας ενημέρωσε σχετικά με την υλοποίηση των παρακάτω έργων που έχουν κατακυρωθεί στο Περιφερειακό Κ.Ε.Κ. Δ.Β.Μ. Π.Ε. Αχαΐας


 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ προτείνει οτι η εισήγηση στο παραπάνω θέμα θα έπρεπε να γίνετε από τον διευθυντή του Κ.Δ.Β.Μ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης). Για μια καλύτερη εικόνα επί του θέματος θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το ποιά είναι η οικονομική κατάσταση του ΚΔΜ, ποιός ο αριθμός των υπαλλήλων, να δούμε το έργο μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα του. Ποιά είναι η επιμόρφωση και η ανεύρεση εργασίας. Το αναφερόμενο πρόγραμμα δεν ορίζεται επακριβώς στην εισήγηση και τονίσαμε δυο σημεία σε αυτήν.
Ζητάμε λεπτομέρειες για τα προγράμματα 100-120 ωρών  να μας διευκρινίσουν πως βγαίνουν οι ώρες και πως μιλάει για συναφής διαγωνισμούς του ΚΔΜ.

 Θέμα 4ον:Άνοιγμα Νέου Τραπεζικού Λογαριασμού.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ρωτά ποιός θα διαχειρίζεται τον λογαριασμό. Δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σχετικά με τον διαχειριστή.






Θέμα5ον: Συμπλήρωση της υπ’ αριθμό 233/2013 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση του ετήσιου προγράμματος προμηθειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014

Τις παρακάτω παρατηρήσεις και ερωτήσεις έθεσε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ στο θέμα αυτό: Πρέπει να ενημερωθούμε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες αν υπάρχει τμήμα συντηρήσεως και επισκευών. Να ενημερωθούμε για το τι μηχανήματα μιλάμε, αν έχουν εγκρίσεις, πινακίδες, εάν είναι ασφαλισμένα και αν οι χειριστές τους έχουν τις απαιτούμενες άδειες.

Επίσης η Ελληνική Αυγή ζήτησε να έρθει στην ημερήσια διάταξη το θέμα για τον καταρροϊκό πυρετό, λέγοντας ότι το θέμα του καταρροϊκού πυρετού δεν είναι καινούργιο και είναι γνωστό από το 1999-2000 και ότι η περιφέρεια δεν έχει κάνει τίποτα και πρέπει να δοθούν εμβόλια στους κτηνοτρόφους. Τονίζοντας ότι η Αιτωλοκαρνανία,καθως και η ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας,αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα.






                                                       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ
                                                      ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου